27 Mart 2013 Çarşamba

ROCHES YAPIMI

 Çikolata yapımına tam gaz devam edelim:)
Bugün iki çeşit öğrendim roches ve truffle ikiside çok lezzetli oldu.


                                               Roches yapımı: 

Çikolatalar benmari usulü eritilir (bunun yapımını anlatmıştım) Eritilen çikolata karıştırılarak kullanma ısısına (29-30 derece)
düşürülür.belli bir ısıya geldiğinde çikolatayı bir kaseye alın içine fındık,badem,kuru kayısı vs. erimiş çikolatanın içine karıştırın kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağlı kağıdın üzerine dökülür.Buzdolabında 304 saat beklenir.





 Bunlar benim kursta yaptıklarım:)



Ne güzelde yapmışım:)



TRUFFLE YAPIMI:
  • 150 gr bitter kuvertür
  • 100 gr  krema
  • 150 gr pandispanya veya kakaolu,kremalı bisküvi
  • istenilen ölçüde kuru kayısı veya vişne reçeli

Krema kısık ateşte ve sürekli karıştırılarak kaynatılır.kaynayınca ocaktan alıp içine
çikolata eklenir. Çikolata eriyinceye kadar yavaşça karıştırılır.Daha sonra pandispanyayı rondo da iyice ufalıyoruz.pandispanya yerine bisküvide koyabilirsiniz ama tadı mozaik pastaya benzer bence pandispanya daha çok yakışıyor.Sonra hangisini tercih ederseniz çikolataya karıştırınız
iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir.Buzdolabında bekletirken bir kaç kere karıştırılır.Harç koyu bir hamur kıvamını aldıktan sonra elle şekil vererek yuvarlanır.
Kakao,pudra şekeri,neskafe, hindistan cevizi,fıstık gibi kıyılmış yada toz karışıma buluyoruz.Sonra afiyetle yiyoruz:)






Ortaya karışık yaptığım çikolatalarım:)

NOT:)İzleyicim olanlara yapıp gönderebilirim sevgiler:)

0 yorum:

Yorum Gönder

ciciler